Met de aanschaf van een thuisbatterij ben je optimaal voorbereid op de toekomstige energietransitie. Een thuisbatterij stelt je in staat om slimmer om te gaan met energie: je slaat zelf opgewekte zonne-energie op en gebruikt deze wanneer het jou uitkomt. Dit verlaagt je energiekosten en biedt bescherming tegen stijgende energieprijzen. Bovendien kun je profiteren van prijsschommelingen op de energiemarkt door op gunstige momenten energie te verkopen. Hiermee draag je niet alleen bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet, maar genereer je ook extra inkomsten. Investeren in een thuisbatterij is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor een duurzame toekomst.
Zo werkt hetGrowatt-batterijen zijn de ideale keuze voor iedereen die het maximale uit hun zonne-energie wil halen. Of je nu een kleine of grote zonne-installatie hebt, Growatt biedt zowel laag- als hoogspanningsbatterijen die voldoen aan uiteenlopende energiebehoeften. Met spanningsopties variërend van 48V tot 480V, kun je jouw systeem perfect afstemmen op jouw specifieke situatie.
De geavanceerde technologie van Growatt zorgt ervoor dat hun batterijen niet alleen efficiënter werken, maar ook langer meegaan. De batterijcelbalancering optimaliseert het energieverbruik, terwijl robuuste veiligheidsmaatregelen, zoals bescherming tegen overlading en temperatuurcontrole, zorgen voor een betrouwbare en zorgeloze werking
Altijd de goedkoopste stroom gebruikenDe slimme thuisbatterij die jouw huishouden begrijpt; sla automatisch goedkope elektriciteitop van het net of van je eigen zonnepanelen. |
Afbetaald in 4-5 jaarMet de huidige regelingen en tarieven verdient u uw investering in 4 tot 5 jaar terug. Met eengemiddelde levensduur van 10 jaar is dit een zeer interessante investering. |
Klaar voor de energietransitieSoms is er een overschot aangroene energie, op andere momenten moeten gascentralesinspringen. Jouw thuisbatterij biedt de perfecte oplossing. |
Volledig in controle met de AppDankzij de Frank Energie App bent u volledig in controle, ziet u uw dagelijkse opbrengstenen past u alles geheel naar wens aan. |
Handel elke 15 minutenProfiteer maximaal van prijsschommelingen, optimaliseer energiekosten en draag bij aaneen stabieler elektriciteitsnet. |
Service & OnderhoudEen thuisbatterij is een investering die beschermd moet worden. Daarombieden wij debeste service en periodiek onderhoud om uw thuisbatterij in topconditie te houden. |
Enphase batterijen zijn ontworpen om de efficiëntie, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van uw zonne-energiesysteem te verbeteren. Deze batterijen staan bekend om hun uitzonderlijke prestaties en lange levensduur dankzij geavanceerde technologie van Enphase. Ze maximaliseren uw energieverbruik door overdag overtollige zonne-energie op te slaan voor later gebruik, waardoor uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet vermindert en kosten bespaard worden. Bij stroomstoringen bieden Enphase batterijen een betrouwbare noodstroombron, zodat uw essentiële apparaten blijven werken. Bovendien draagt het gebruik van deze batterijen bij aan de vermindering van broeikasgasuitstoot, wat bijdraagt aan milieubescherming.
De Enphase batterijen zijn eenvoudig en flexibel te installeren, ongeacht of u al zonnepanelen heeft of van plan bent deze te installeren. Ze bieden slimme monitoring via een app, zodat u altijd de prestaties van uw systeem kunt volgen. Met Enphase batterijen kiest u voor een moderne, milieuvriendelijke energieoplossing. Verlaag uw energierekeningen, verklein uw ecologische voetafdruk en geniet van een betrouwbare energiebron. Wij kunnen deze hoogwaardige batterijen leveren en professioneel installeren om uw zonne-energiesysteem te optimaliseren.
Wanneer zonlicht op een zonnepaneel valt, ontstaat daar een bijzonder proces. Silicium elektronen komen in de zonnecellen van het paneel in beweging. En zorgen zo voor een zogenaamd fotovoltaïsch proces, wat zorgt voor energie. Die energie kunt u niet meteen gebruiken: panelen werken op gelijkspanning, de apparatuur in uw bedrijf op wisselstroom. Dus zijn er nog omvormers nodig, als schakel tussen de panelen en alles wat in uw onderneming elektriciteit vraagt.
Ja, al is de opbrengst aan stroom bij fel zonlicht hoger. Heel warm hoeft het dan overigens niet te zijn: zonnepanelen werken beter naarmate er meer licht op valt, warmte is veel minder van invloed. Sterker, is het te heet, dan neemt het rendement van het paneel juist af. Waardoor een licht bewolkte dag in het voorjaar gunstiger kan uitpakken dan een hete, heldere dag middenin de zomer.
Dat hangt uiteraard af van het paneel dat u kiest. En daarmee de kwaliteit van het paneel. Toch kunt u uitgaan van een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Waarbij voor veel panelen geldt dat ze daarna nog zo’n 5 en soms wel 10 jaar meegaan. Het rendement wordt na die 25 jaar wel wat minder, maar ook dan geldt nog altijd dat zonnepanelen u volop gratis energie opleveren.
Een parallelle schakeling van zonnepanelen zorgt ervoor dat die onafhankelijk van elkaar werken. Daardoor is van productieverlies geen sprake, zoals dat bij een serieschakeling wel het geval is. Schaduw door bijvoorbeeld bomen of vuil op de zonnepanelen heeft bij een parallelle schakeling veel minder impact. En dat komt het rendement van uw systeem ten goede. Een parallelle schakeling ontstaat via een serie van micro-omvormers, waarvoor wij die van Enphase al sinds jaar en dag inzetten.
De Nederlandse overheid stimuleert een zakelijke investering van zonnepanelen met meerdere subsidies. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt een aanzienlijke percentage van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. Subsidie is er voor u als ondernemer ook via de Kleinschaligheidsaftrek (KIA), waarmee u profiteert van een extra aftrekpost van 28% bovenop de afschrijvingen. Daarnaast geldt voor uw onderneming mogelijk de Stimulering Duurzame Energieproductie SDE++: komt u hiervoor in aanmerking, dan krijgt u elk door uw bedrijf opgewekt kilowattuur vergoed.
De Nederlandse overheid stimuleert investeringen in duurzame energie. Zo ook voor de particulier, wanneer die zonnepanelen aanschaft. Meldt u zich aan als ondernemer voor de btw, dan kunt u de btw van het door u geïnvesteerde bedrag terugvragen. Voorwaarde is wel dat uw naam op de factuur van de zonnepanelen staat. En zo ook op de factuur van uw energieleverancier. Ook moet u de btw binnen 6 maanden na het jaar van aanschaf van de panelen terugvragen. Bent u zzp’er of heeft u eenmanszaak, en gebruikt u de zonnepanelen ook privé? Ook dan kunt u de btw terugvragen.
De energie van uw zonnepanelen heeft u niet altijd direct nodig. Daarom kunt u die overtollige energie weer terugleveren aan het net, waarvoor uw energieleverancier u een vergoeding geeft. Omgekeerd kan het voorkomen dat u meer energie nodig heeft dan de panelen u op dat moment bieden. Daarvoor betaalt u de energieleverancier, die op zijn beurt het bedrag wat aan u wordt vergoed daarop weer in mindering brengt. Kortom, een kwestie van verrekenen. Oftewel salderen. Overigens geldt salderen alleen voor de particulier en ondernemer met een kleinzakelijk energiecontract. Bedrijven met een grootzakelijk contract – dat geldt wanneer de hoofdzekering een vermogen heeft van minstens 3x80 Ampère – leveren hun energie terug tegen een vaste vergoeding.
Dat klopt, al is nog niet duidelijk hoe precies. Momenteel is het kabinet van plan om de salderingsregeling vanaf 2023 langzaam af te bouwen. Mocht het plan doorgaan, dan betekent dit dat u vanaf 2023 elk jaar wat minder stroom kunt verrekenen. En dat tot 2031: vanaf dat jaar stopt het salderen definitief en gaat de regeling over in een vergoeding die u voor elke kWh stoom ongesaldeerd aan het net levert. Maar nogmaals, dit alles is dus nog een plan.
Jazeker! Met het afbouwen van de salderingsregeling wordt hooguit de terugverdientijd wat langer. U krijgt immers steeds minder geld voor de stroom die u aan het net levert. Zorg er daarom voor dat u de stroom die u zelf opwekt slim inzet. Bijvoorbeeld door de wasmachine overdag aan te zetten, omdat die op dat moment de door uw panelen opgewekte energie verbruikt. Zonnepanelen blijven een slimme en rendabele oplossing, ook voor de komende jaren.
U mag ervan uitgaan dat uw investering in zonnepanelen zich binnen zo’n 7 tot 10 jaar terugverdient. Waarna u elk jaar blijft besparen op energie, en dat met een gemiddelde totale levensduur van 25 jaar per paneel. Tel uit uw winst, zouden we haast zeggen. Zéker wanneer u zich bedenkt dat de kwaliteit van zonnepanelen alsmaar verbetert. En het maar afwachten is wat de energieprijzen van leveranciers de komende jaren doen.